BEZ KOŁACZY NIE WESELE - PRZEGLĄD OBRZĘDOWOŚCI WESELNEJ W WOJEWÓDZTWIE ŚWIĘTOKRZYSKIM

Stowarzyszenie Grupa Inicjatywna Pod Prąd w Suchedniowie oraz Centrum Kształceniowo Integracyjne w Michniowie zapraszają na Przegląd obrzędowości weselnej w województwie świętokrzyskim "BEZ KOŁACZY NIE WESELE" - sobota, 15 września 2018 r. Scena „Pod Dębem” przy Centrum Kształceniowo- Integracyjnym w Michniowie.

Zaproszenie do udziału w Przeglądzie kierowane jest do zespołów ludowych woj. świętokrzyskiego, które będą mogły wystawić wybrany fragment obrzędu weselnego. W Przeglądzie weźmie udział przynajmniej 6 teatralnych zespołów ludowych

CELE PRZEGLĄDU:

- prezentacja i pielęgnacja  kultury ludowej,   w tym wszystkie aspekty wiejskiego wesela od swatów po pokładziny

- wzbogacenie oferty artystycznej na terenie Województwa Świętokrzyskiego,

- promocja MiG Suchedniów oraz całego Województwa Świętokrzyskiego,

- wymiana doświadczeń między zespołami,

- integracja i aktywacja społeczności lokalnej,

Warunkiem uczestnictwa w Przeglądzie jest przesłanie  wypełnionej Karty Zgłoszenia zawierającej: nazwę zespołu, adres, adres mailowy, tytuł programu (spektaklu), liczba członków zespołu, wymagania techniczne, krótki opis Zespołu do dnia 20.08.2018 r. pocztą na adres Organizatora lub pocztą elektroniczną na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.Telefon kontaktowy: 41/ 25 45 128 (CKI w Michniowie).

Regulamin

Karta zgłoszenia

O nas

Naszym celem jest inicjowanie, wspieranie i organizowanie różnorodnych przedsięwzięć na rzecz rozwoju społeczności lokalnej.