„SUCHEDNIÓW.NATURALNIE. Sieć usług turystycznych” - zaczynamy!

We wtorek 8 stycznia 2019 r., podczas spotkania informacyjnego przekonaliśmy się, że pomysł zbudowania sieci usług turystycznych w Suchedniowie zyskał zainteresowanie i przychylność tych, którzy mają wcielić go w życie, czyli mieszkańców prowadzących różnego rodzaju działalność turytyczną i okołoturytyczną: przedsiębiorców, liderów organizacji społeczych i instytucji publicznych.

Ponad 40 osób przez ponad 2 godziny konstruktywnie i twórczo dyskutowało o zasobach i brakach, potencjałach i ograniczeniach Suchedniowa.

Sieć SUCHEDNIÓW. NATURALNIE zbudowana zostanie  na bazie potencjału i zasobów istniejących podmiotów (czyli ludzi ich pasji!) i jako pierwsza tego typu struktura na terenie Gminy Suchedniów będzie mieć innowacyjny i pilotażowy charakter. Nikt tego wcześniej nie robił, nikt nie ma pewności jak pomysł sprawdzi się w praktyce, stąd pojawiają się pytania:

Czy to się uda ?
    Czy to ma sens?
    Czy to dobry pomysł?
    Czy to komuś się przyda?
    Co z tego będę miał /miała?

KAŻDY uczestnik spotkania  w podsumowaniu dyskusji zabrał głos i w 100% były to głosy ZA.
    Prawie wszyscy obecni przedsiębiorcy, organizacje i instytucje złożyły deklarację uczestnictwa w projekcie. Prawie wszyscy zdeklarowali udział w warsztatach szkoleniowo-integracyjnych zaplanowanych na 2 lutego.

Dobre spotkanie i dobra rozmowa to dobry początek przedsięwzięcia, którego tkanką mają być ŻYWE RELACJE MIĘDZYLUDZKIE.

Zapraszamy do SIECI wystkich, którzy nie mogli być z nami wczoraj na warsztaty 2 lutego. Więcej informacji nt miejsca, godziny itp już niebawem.

Kontakt:
    Karolina Gałczyńska-Szymczyk
    kom. 601 245 146

O nas

Naszym celem jest inicjowanie, wspieranie i organizowanie różnorodnych przedsięwzięć na rzecz rozwoju społeczności lokalnej.