II Spotkanie kobiet

Spotkanie odbędzie się w dniu 23 czerwca 2017 roku od godziny 18.00 we Młynie na Jędrowie

Spotkanie poprowadzi dr hab. Ewa Bogacz-Wojtanowska

doktor habilitowany nauk humanistycznych w zakresie nauk o zarządzaniu, kierownik Zakładu Zarządzania Organizacjami Obywatelskimi w Instytucie Spraw Publicznych Uniwersytetu Jagiellońskiego.

Jesteś ciekawa co się będzie działo?
    Masz głowę pełną pomysłów na wspólne działanie?
    Chcesz podzielić się swoimi talentami i pasjami?
    Chcesz poznać pomysły innych i wspólnie je realizować?
    Chcesz poznać inne osoby – kobiety i wspólnie z Nimi działać?
    Chcesz, aby Suchedniów był lepszym i ciekawszym miejscem na ziemi?

Czekamy na Ciebie!

Chcemy przygotować się na przyjęcie Was podczas pierwszego spotkania, dlatego prosimy o potwierdzenie obecności na adres mailowy Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub pod telefonem 601 245 146

O projekcie

Suchedniowski Tryptyk Obywatelski - Kobiety - Artyści - Seniorzy - w skrócie „STO” -  obywatelski projekt adresowany
    do mieszkańców Suchedniowa i całej Gminy, którego celem projektu jest wzmocnienie roli w społeczności lokalnej mieszkańców Suchedniowa reprezentujących trzy grupy społeczne: kobiety, artystów oraz seniorów.

Od maja do listopada w każdej z trzech grup odbywają się warsztaty i spotkania których zwieńczeniem będą trzy DEBATY PUBLICZNE, każda połączona z wydarzeniem – tzw. EVENTEM - adresowanym do całej społeczności lokalnej, przygotowanym przez uczestników projektu, z wykorzystaniem ich potencjału, dorobku oraz talentów.

Co się dzieje w grupie kobiet?

ZA NAMI
    PIERWSZE SPOTKANIE

Odbyło się 19 czerwca 2017 wzięło w nim udział ponad 60 uczestniczek, które wypracowały kilkanaście pomysłów na wydarzenie adresowane do całej społeczności lokalnej. Wybrany został demokratycznie projekt pod roboczym tytułem Kwitnący Suchedniów – nad nim będziemy pracować na kolejnych spotkaniach ….

PRZED NAMI
    DRUGIE SPOTKANIE

23 czerwca 2017 Warsztat edukacyjno – integracyjny „Partycypacja obywatelska kobiet w środowiskach lokalnych” – jak wyżej .

TRZECIE SPOTKANIE (+ kilka spotkań roboczych)

Wrzesień/październik 2017

organizacja debaty na temat roli kobiet w społeczności lokalnej, połączonej z WYDARZENIEM z udziałem Mieszkańców Suchedniowa.

Debata prowadzona będzie przez Eksperta.
    Wydarzenie – zgodnie z pomysłem wybranym na I spotkaniu

Miejsce: Młyn na Jędrowie i teren Suchedniowa …

kobiety artysci seniorzy plakat

O nas

Naszym celem jest inicjowanie, wspieranie i organizowanie różnorodnych przedsięwzięć na rzecz rozwoju społeczności lokalnej.