SPOTKANIE POPULARNO - NAUKOWE

Program spotkania:
    CZĘŚĆ I zbiórka o godzinie 16.00 pod Dworcem PKP w Suchedniowie – od strony ul. Dworcowej
    16.00 - 17.00 spacer historyczny „Stacja kolejowa Suchedniów - historia i teraźniejszość”
    CZĘŚĆ II SOK Kuźnica – sala kinowa
    17.30-19.00 - Prelekcje Autorów tekstów, dotyczących historii Suchedniowa i okolic, które zostaną zamieszczone w kolejnym numerze Zeszytów Suchedniowskich.
    Osoby zainteresowane skorzystaniem ze środka transportu na trasie Dworzec PKP Suchedniów – SOK Kuźnica prosimy o kontakt mailowy – Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub telefoniczny: 601 245 146

SUCHEDNIOWSKI TRYPTYK HISTORYCZNY Ludzie – Wydarzenia – Przedmioty
    23 października 2016 r. godz. 17.00
    II spotkanie pod hasłem WYDARZENIA

sala kinowa Suchedniowskiego Ośrodka Kultury „Kuźnica”

OD SIERPNIA 2016
    Punkt Digitalizacji Prywatnych Zbiorów Archiwalnych

Codziennie, w godzinach pracy Miejsko-Gminnej Biblioteki Publicznej w Suchedniowie, każda osoba zainteresowana może przynieść swoje prywatne materiały (zdjęcia, dokumenty itp.), w celu ich zeskanowane i zapisania w archiwum biblioteki. Chętni otrzymają zapis materiałów na płycie CD. Materiały, za zgodą właścicieli, będą mogły zostać wykorzystane przez autorów prac dotyczących historii Suchedniowa np. do kolejnych numerach Zeszytów Suchedniowskich, podczas opracowywania Monografii Suchedniowa itp
    Kontakt: Miejsko- Gminna Biblioteka Publiczna, ul. Kościelna 3, tel. 41 25 44 985

OD 10 WRZEŚNIA DO 31 PAŹDZIERNIKA
    KONKURS HISTORYCZNY „ODKURZONE WSPOMNIENIA – HISTORIA MOJEJ RODZINY NA TLE DZIEJÓW SUCHEDNIOWA I OKOLIC”

Konkurs skierowany jest do uczniów szkół podstawowych i ponadpodstawowych mieszkających na terenie Miasta i Gminy Suchedniów lub pochodzących z Suchedniowa i związanych z Suchedniowem więzami rodzinnymi. Prace konkursowe mogą być przygotowywane przy zaangażowaniu innych członków rodziny. Może mieć formę eseju, pamiętnika, wywiadu, reportażu, opowiadania, relacji. Każda z tych form może zostać wzbogacona materiałami graficznymi. Oceny prac dokona Komisja konkursowa, a autorzy najlepszych prac otrzymają wartościowe nagrody rzeczowe. Najlepsze prace zostaną opublikowane w kolejnych numerach Zeszytów Suchedniowskich.

Regulamin konkursu jest dostępny na stronie www.suchedniow.pl oraz na tablicy ogłoszeń w SOK „Kuźnica”.

Projekt MEDIATEKA SUCHEDNIÓW został dofinansowany ze środków Funduszu Inicjatyw Obywatelskich w ramach Świętokrzyskiego Funduszu Młodych Inicjatyw.