Już w najbliższą sobotę Suchedniowski Park Artystyczny

SPA czyli Suchedniowski Park Artystyczny to pierwszy w historii miasta plener zorganizowany wspólnie przez grupę Artystów Suchedniowskich!

Zapraszamy Wszystkich Mieszkańców i Przyjaciół Suchedniowa w sobotę 30 września o godzinie 11.00 do parku miejskiego (w okolicach Ludzika Lego).

3 godziny SPA to okazja do spotkania i osobistego poznania osób, które w naszym mieście zajmują się szeroko pojętą sztuką. Będzie można porozmawiać, zobaczyć ich warsztat, a także wziąć udział w ciekawych formach zajęć przygotowanych przez Artystów dla Mieszkańców.

Zaczynamy o 11.00 !!!
    Ok. 13.00 zostanie wykonane WSPÓLNE PAMIĄTKOWE ZDJĘCIE WSZYSTKICH UCZESTNIKÓW.

Oto lista głównych Bohaterów SPA:

• Eugeniusz Zegadło
    • Włodzimierz Płaneta
    • Jarosław Jędrzejski
    • Krzysztof Szczygieł
    • Andrzej Dulęba
    • Alicja Wikło
    • Magdalena Sułek
    • Mila Matyga-Kasprzyk
    • Dawid Szlufik
    • Emil Tokarczyk
    • Łukasz Lańczyk i Tomek Dorobczyński - Lorein

Poniżej pełen program sobotnich wydarzeń:

11.00-14.00 / Park Miejski
    SPA-Suchedniowski Park Artystyczny, czyli …. akty lirycznego wandalizmu, jesienny ogród, Dawid ma-sakralny-kamień, sztuka samorządowa, piachem malowane, sztuka namacalno-obracalna, POPISKI etc

18.00-19.30 / Wiejski Dom Kultury w Mostkach
    o „Suchedniowskie Mostki” prezentacja albumu, slajdów i wernisaż wystawy 52 Pleneru Fotograficznego
    o debata publiczna: rola artystów w społecznościach lokalnych

22.00 Młyn Jędrów
    o „AKT” wernisaż wystawy fotografii Włodzimierza Płanety

Sobotni plener to pierwszy punkt cyklu STO czyli Suchedniowski Tryptyk Obywatelski, który łącznie obejmować będzie 4 dni ciekawych i bardzo różnorodnych wydarzeń i debat publicznych adresowanych do całej społeczności lokalnej. Projekt STO jest realizowany przez Stowarzyszenie Grupa Inicjatywna POD PRĄD oraz Fundację Przestrzeń Kultury, przy udziale środków Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej w ramach programu Fundusz Inicjatyw Obywatelskich.

spa11